2018-12-11

Arbetsförmedlingen skapar Sveriges första värdegrundsbaserade rekryteringsmässa med innovation från Happyr

Arbetsförmedlingen har under ett antal år arrangerat Bazaren, en populär rekryteringsmässa som under 2018 besöktes av över 10 000 personer. Inför 2019 års upplaga väljer Arbetsförmedlingen Happyr som innovationspartner för att ta Bazaren till en ny nivå och skapa Sveriges första värdegrundsbaserade rekryteringsmässa med hjälp av toppmodern, vetenskaps- och värdegrundsbaserad matchningsteknik.

”Det är verkligen inspirerande att följa Arbetsförmedlingens framfart och se dem ta föredömliga kliv in i framtiden genom att digitalisera Bazaren och ge mässan ett tydligt fokus på värdegrundsbaserad rekrytering. Vi är stolta över att ha fått förtroendet att hjälpa Arbetsförmedlingen med att ta en redan populär mässa till en helt ny nivå och är övertygade om att initiativet kommer att ge ringar på vattnet. Förhoppningsvis kan detta även inspirera fler svenska arbetsgivare att göra värdegrund och kultur till en central del i kandidatmatchningsprocessen, säger Lennart Engelhardt,” grundare och VD på Happyr.

Inför den kommande Bazaren-mässan utvecklar Happyr en specialanpassad matchningsapplikation baserat på ett vetenskapligt värdegrundstest framtaget av leg. psykolog Mattias Elg. Varje utställande arbetsgivare kommer att ges möjlighet att testa sin organisations värdegrund och resultaten matchas sedan upp mot tusentals individuella testresultat från besökare.

Besökare kan sedan, direkt i sin mobiltelefon, se en topplista över vilka arbetsgivare de har bäst match med. Målsättningen är att matchningen ska leda till fler relevanta dialoger och att fler mässbesökare hittar sin nästa arbetsgivare snabbare.

Då många av Bazaren-besökarna har svenska som andraspråk kommer testet att finnas tillgängligt på både svenska, engelska och arabiska för att vara inkluderande och ge så många besökare som möjligt optimala förutsättningar.

”Genom samarbetet med Happyr hoppas vi på Arbetsförmedlingen att kunna skapa ännu bättre förutsättningar för träffsäker matchning och relevanta, givande möten mellan utställare och besökare på Bazaren. Vi är glada över möjligheten att skapa något så unikt som en värdegrundsbaserad rekryteringsmässa och är säkra på att vi, tack vare den här tekniken, kan ge alla besökare en ännu bättre upplevelse på Bazaren,” säger Henrik Cederberg, Sektionschef på Arbetsförmedlingen.

Det nya teknikinitiativet har även fler fördelar. När arbetsgivare och jobbsökare har matchats och etablerat kontakt med varandra kan dialogen och rekryteringsprocessen fortsätta digitalt genom smidiga verktyg för intervjubokning och referenstagning.

”Förutom att träffsäkerheten och matchningen mellan kandidat och arbetsgivare blir betydligt bättre så minimerar vi även arbetsbördan som uppstår ofta uppstår för arbetsgivare efter ett stort rekryteringsevent. Arbetsgivare som tidigare gått hem med flera hundra utskrivna pappers-CV:n kan nu istället helt och hållet förlita sig på digitala kandidatprofiler som målar en betydligt tydligare bild över hur väl en kandidat passar in i organisationen än vad ett traditionellt CV någonsin kan göra,” avslutar Lennart Engelhardt.

Bazaren äger rum den 21-22 februari 2019 i Stockholm.


För mer information, kontakta:

Lennart Engelhardt, VD, Happyr
070-666 14 01, lennart@happyr.com

Henrik Cederberg, Sektionschef, Arbetsförmedlingen
010-487 31 47, henrik.cederberg@arbetsformedlingen.se