2018-11-30

​Magnet Awards: En hejdundrande baluns, knivskarpa tävlingsbidrag - och halvsuddiga foton

Av: Peter Helin, Marknadschef på Happyr

Happyr deltog som samarbetspartner på Magnet Awards, SM i Employer Branding, som gick av stapeln med dunder och brak på hotell AtSix i Stockholm den 29 november. Inte mindre än 300 personer inom HR, Employer Branding och marknadsföring hade tagit på sig sina festblåsor och samlats för att fira, inspirera och inspireras.

Eftersom att jag själv inte kunde delta så gav jag mina action-reportrar, och tillika kollegor, Ylva och Olle i uppgift att fota och återkoppla till mig med sina reflektioner från kvällen. Fotona blev det väl lite sådär med, skarpare har man ju sett i sina dagar, men efter en sen kväll kom de in till jobbet glada i hågen och sprudlade med ny inspiration.

Här bjuder jag på deras reflektioner från kvällen: 


Lennart Engelhardt om fördomar, värdegrund och mångfald
 

Kvällens förste talare var Happyrs grundare och VD Lennart som inledde med vår Fundera över-film och ett anslag kring sina egna och andras fördomar. Genom att lyfta fram fördomar om både smålänningar, finsktalande Eskilstuna-bor och samtidigt, lite provocerande men med en stor portion humor och självdistans, prata om andra typer av fördomar om vilka egenskaper och kunskaper olika människor har, lockade Lennart till skratt samtidigt som han uppmuntrade till viktig eftertanke.

Ylva: ”Det är en hårfin gräns när man pratar om fördomar. Lennart utmanade lite och bjöd samtidigt på sig själv och skämtade om sin egen bakgrund. Han lockade till många skratt och jag är säker på att många fick sig en liten tankeställare och fick reflektera över sina egna fördomar.”

För fördomar, det har vi alla, oavsett om de är pyttesmå och till synes harmlösa, eller om vi har större fördomar som leder till diskriminering.

Olle: ”Kul att se hur Lennarts budskap om vikten av att jobba värdegrundsbaserat, fördomsfritt och med mångfald skar igenom hela publiken. Temat blev ett samtalsämne som genomsyrade hela kvällen, inte minst genom ett inspirerande och rörande anförande från en av kvällens absoluta höjdpunkter - Caroline Farberger.”

En något suddig Lennart Engelhardt

Mångfald uppmärksammas och belönas

Ylva: ”Både jag och Olle blev inspirerade av flera samhällsviktiga kampanjer som exempelvis Polisens ”Är du redo för en större uppgift?” och Försvaktens kampanj ”Många har frågor.”

Olle: ”Otroligt roligt att mångfald och fördomsfrihet uppmärksammades och belönades i flera kategorier, bland annat Försvarsmaktens kampanj ”We don't always march straight” och ICA Gruppens kampanj ”Caroline Farberger”, det värmde självklart lite extra i hjärtat hos oss.”

Många nya relationer

Ylva: Kvällen bjöd även, som förväntat, på mingel i en inspirerande miljö och många bra samtal. Samtalsämnena kretsade kring de många fantastiska tävlingsbidrag som tagit sig hela vägen, den kreativa processen, gemensamma utmaningar, de senaste tekniktrenderna och mycket mer.”

Olle: ”Under middagen satt jag med ett gäng supertrevliga kvinnor från en HR-avdelning vars företag hade blivit nominerade. När de vann blev de så otroligt glada och en av dem skrek så högt av lycka att jag nästan fick ont i öronen.”

Ylva: ”Samtidigt knöts många nya spännande relationer under kvällen och vi i branschen fick möjlighet att träffas över ett glas bubbel, en god middag och fantastisk musik av Sean Bradford.”

Uppträdande av Sean Bradford

Sammanfattande intrycket:

En hejdundrande baluns i firandets- inspirationens- och tävlingens tecken, knivskarpa tävlingsbidrag och två iphones fulla med halvsuddiga foton.

Ett stort tack till Nicolas Tidhammar, övriga arrangörer, alla kreativa arbetsgivare som gjort sitt yttersta för att ta sitt employer brand till nästa nivå och alla trevliga, nya kontakter som knutits.