Bedöm kandidater med Ja - Kanske - Nej

David Johansson David Johansson | | Produktuppdateringar | Dela på:

Sedan Happyr startade har vi velat göra kandidatbedömningen både enkel och effektiv genom att göra det enkelt och roligt att välja kandidater.

En av våra mest uppskattade funktioner är möjligheten att använda Ja - Kanske - Nej som bedömningsalternativ i kombination med att visa anonymiserade ansökningar.

Vi har nu uppdaterat vår bedömningsfunktionalitet och kompletterat den med statusar. Med nästa uppdatering kommer det bli ännu enklare att använda bedömningarna och dessutom kommer du kunna ta hjälp av våra nya kandidatstatusar för att hålla koll på din rekrytering.

Anonym bedömning

Den anonyma bedömningen har fått en liten ansiktslyftning som gör bedömningen mer överskådlig. Dessutom har vi gjort det ännu enklare att spara anteckningar och noteringar i loggen genom att göra kommentarsfältet synligare.

Anonym bedömning med Happyr

För dig som tidigare använt stjärnor

Har du pågående processer så uppdateras de automatiskt från stjärnor till ja/kanske/nej enligt följande modell:

  • 3 eller 4 stjärnor: Ja
  • 2 stjärnor: Kanske
  • 1 stjärna: Nej

Dina tidigare stjärnbedömningar är fortfarande sparade i loggen.

Ändra kandidatstatus

Precis som tidigare så låser vi upp ansökningen när du sparat din första bedömning så att du får fram namn, kontaktuppgifter och bild, du kan precis som tidigare ändra din bedömning av kandidaten allt eftersom du genomför intervjuer, referenstagning osv. Men nu kan du också ändra kandidatens status.

Ändra status på kandidatens ansökan De olika statusar som finns är:

  • Granskad - detta är standardstatusen som visas för en bedömd ansökan.
  • Intervjufas - använd denna för att visa att du kallat in kandidaten på intervju. Om du använder vår intervjubokningsfunktion så uppdateras denna status automatiskt åt dig!
  • Slutfas - har du bestämt dig för att du vill ge kandidaten ett erbjudande så kan du använda denna status.
  • Hoppat av * - om kandidaten väljer att hoppa av rekryteringen så uppdatera till denna status. Även här uppdateras status automatiskt om kandidaten tackat nej via intervjubokningen.
  • Process avslutad * - i vissa fall kanske du återkopplar till kandidaten via mail eller telefon att den inte gått vidare. Då kan du markera dem med denna status.

* Kandidater med status "Hoppat av" eller "Process avslutad"-status får inget avslutsmail.

Vanligtvis får alla kandidater som inte fått jobbet en återkoppling via mail när rekryteringen avslutats. Men det är onödigt att kandidater som själva hoppat av eller som fått återkoppling via telefon ska få en extra påminnelse om det.

Markera som rekryterad

För att undvika att rekryterade kandidater ska få ett nej-tack mail och för att enkelt kunna följa upp dina rekryteringsresultat så är det viktigt att du markerar vilka kandidater du rekryterat.

Det gör du via knappen Åtgärder som du hittar till höger om kandidatens namn och match på ansökningen.

Markera kandidat som rekryterad

Klicka bara på Markerad som rekryterad så tar vi hand om resten.

Enkel filtrering av kandidater

För att enkelt hitta de kandidater du letar efter kan du använda både sökfunktion med även våra filter. Du kan filtrera på namn, epost, bedömning, match och status.

Filtrera kandidater på bedömning, matchning och status


Kontakta oss gärna om du har frågor om användningen eller har tips på hur Happyr kan bli bättre!

David Johansson

David Johansson

Stockholm, Sweden
Dela på