Post Thumbnail

2019-04-30

Användarguide: Lägg till, hantera och radera användare

För att lägga till ytterligare en användare i ditt Happyr-konto kan du som har administratörsrättigheter klicka på ”Lägg till användare” på startsidan, alternativt på länken ”Inställningar” i vänsterkolumnen, som även har en kugghjuls-ikon bredvid sig.

Klicka på meny-länken ”Användare” och sedan på knappen ”Lägg till användare”.

Skriv in den nya användarens e-postadress i fältet nedan. Inloggningsuppgifter skickas till den nya användaren per automatik via e-post.

Observera:
När en ny användare läggs in blir användaren inlagd med rekryterar-behörighet som standard. Användaren blir inte per automatik kopplad till en arbetsplats och har därför inte tillgång till att ändra något på företagssidan eller kan ta hand om någon rekrytering än.

För att personen ska kunna rekrytera måste personen bli tilldelad en arbetsplats. Klicka på ikonen som ser ut som en penna för att lägga till en arbetsplats och eventuellt ändra användarens behörighetsnivå.

  • Användarnivån Rekryterare ger behörighet till de arbetsplatser som användaren är kopplad till. Som rekryterare kan inte ändra något i mallar till jobbannonser, företagssidan eller inställningar. Användaren kan endast lägga upp jobbannonser från mallar och hantera alla funktioner kopplade till enskilda rekryteringar.
  • Användarnivån Rekryterare + Skriva annonser har samma behörighet som Rekryterare, men även tillgång till att just skriva egna platsannonser.
  • Användarnivån Systemadministratörger full behörighet till att hantera hela Happy-kontot.
  • Användarnivån Spanare kan se rekryteringar och kandidatprofiler men inte göra några egna rekryteringar eller kommentera.
  • Användarnivån Kommentator kan se rekryteringar och kandidatprofiler samt kommentera, men inte göra några egna rekryteringar.

För att radera en användare:

Klicka på penn-ikonen bredvid den aktuella användaren och klicka sedan på den röda länken ”Ta bort användare” samt bekräfta borttagningen.