Post Thumbnail

2017-03-01

Intervjuguiden

AnvändarguideAtt intervjua är svårare än man kan tro. Det finns många fällor att fastna i när man intervjuar. Några av de vanligaste misstagen är att man inte ställer samma frågor till alla kandidater, att man låter kandidaten styra intervjun eller att man pratar om intressen eller andra saker som inte är relevanta för jobbet. Forskning visar att strukturerade och jämförbara intervjuer är det bästa sättet att kunna ta rätt beslut.

För att hjälpa dig med det så skapar vi en intervjuguide för varje kandidat som du enkelt kommer åt via menyn ”Åtgärder” i kandidatens ansökan. I guiden får du exempel på olika intervjufrågor att ställa under intervjun. Vi föreslår att du på förhand väljer ut vilka frågor du vill ställa, och sedan följer guiden under intervjun. Dessutom är det bra att du antecknar, så att du kommer ihåg vad som sagts på intervjun i efterhand.

I slutet på intervjuguiden så finns en kandidatanpassad del, som bygger på de svar kandidaten gett i personlighetstestet. Använd den för att räta ut eventuella frågetecken du kan ha haft. Dessutom finns det en återkopplingstext du kan läsa upp för kandidaten om de vill veta vad de fick för resultat på personlighetstexten.