Tar du tillvara på nyanländas potential?

David Johansson David Johansson | | Blogg, Integration | Dela på:

Igår lanserade LinkedIn #welcometalent, ett initiativ som ska hjälpa att koppla samman nyanlända talanger och svenska arbetsgivare. Vi på Happyr är självklart med genom att publicera hundratals av de jobb som förmedlas på https://happyr.com.

Inget integrerar bättre än att ett jobb där man blir en del av ett sammanhang, kan försörja sig och lära känna nya kollegor att umgås med. Tillsammans med andra aktörer inom rekryteringsbranschen har vi en viktig roll att spela för att skapa bästa förutsättningar för att framgångsrikt integrera nyanlända talanger i vårt samhälle.

Men det är lika viktigt att komma ihåg att vi genom att ta till vara på de resurser som kommer hit hjälper svenska företag att hitta kompetent arbetskraft och att skapa konkurrensfördelar för Sverige.

Genom att matcha både formella krav och personliga egenskaper har vi skapat en plattform, happyr.com, som gör det möjligt att göra riktigt bra och lönsamma rekryteringar – oavsett vem man är eller var man kommer ifrån. Det visade vi senast den 5-6 februari i år då vi samarbetade med Arbetsförmedlingen på jobbmässan Bazaren och hjälpte arbetsgivare som Apoteket, Clas Ohlson och Espresso House att identifiera jobbsökarna med rätt potential – och rekrytera dem direkt på plats!

Talang och potential kommer i många skepnader och vi har redan visat att det går att rekrytera effektivt och fördomsfritt på samma gång. Har du utmanat ditt företags rekryteringsprocess att bli bättre på att identifiera potential och rekrytera talang?

David Johansson

David Johansson

Stockholm, Sweden
Dela på